ʻO nā hiʻohiʻona nui o nā hui catalysts kaulana i ka honua

https://www.aogocorp.com/catalyst-carrier/

Me ka hoʻomau mau ʻana o ka hiki ke hoʻomaʻemaʻe honua, ka piʻi nui ʻana o nā huahana aila, a me ka piʻi mau ʻana o ka noi no nā mea kemika, ʻo ka hoʻohana ʻana i nā catalysts e ulu mau ana.I waena o lākou, ʻo ka ulu wikiwiki loa i nā ʻoihana hou a me nā ʻāina ulu.

Ma muli o ka ʻokoʻa o nā mea maka, nā huahana a me nā hale hana o kēlā me kēia refinery, no ka hoʻohana ʻana i nā catalysts i manaʻo ʻia e kiʻi i ka huahana kūpono a i ʻole nā ​​​​mea waiwai kemika, ke koho ʻana o nā catalysts me ka adaptability maikaʻi a i ʻole ke koho koho hiki ke hoʻoponopono i nā pilikia koʻikoʻi o nā refineries like ʻole a nā mea like ʻole.
I nā makahiki i hala iho nei, ma Asia Pacific, Africa a me ka Middle East, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka nui o ka hoʻohana ʻana a me ka ulu ʻana o nā catalysts āpau, me ka hoʻomaʻemaʻe, polymerization, chemical synthesis, etc.
I ka wā e hiki mai ana, ʻo ka hoʻonui ʻia ʻana o ka hydrogenation ʻaila ka mea nui loa, ukali ʻia e ka hydrogenation distillate waena, FCC, isomerization, hydrocracking, naphtha hydrogenation, ʻaila kaumaha (koe aila) hydrogenation, alkylation (superposition), reforming, etc., a me nā mea e pili ana. E piʻi pū ka noi catalyst e like me ia.
Eia nō naʻe, ma muli o nā ʻokoʻa hoʻohana ʻokoʻa o nā catalysts hoʻomaʻemaʻe aila, ʻaʻole hiki ke hoʻonui i ka nui o nā catalysts hoʻomaʻemaʻe aila me ka hoʻonui ʻana i ka hiki.Wahi a nā helu kūʻai kūʻai mākeke, ʻo ka hapa nui o nā mea kūʻai aku he hydrogenation catalysts (hydrotreating and hydrocracking, helu no 46% o ka huina), ukali ʻia e FCC catalysts (40%), ukali ʻia e ka reforming catalysts (8%), alkylation catalysts (5%). a me nā mea ʻē aʻe (1%).

Eia nā hiʻohiʻona nui o nā catalysts mai nā ʻoihana kaulana honua:
1. Axens
    Ua hoʻokumu ʻia ʻo Axens ma Iune 30, 2001, e ka hui ʻana o ke keʻena hoʻololi ʻenehana o ka Institut Francais du Petrole (IFP) a me Procatalyse Catalysts and Additives.

He hui kūʻokoʻa ʻo Axens e huki ana ma kahi kokoke i 70 mau makahiki o ka noiʻi a me ka hoʻomohala ʻana a me nā hoʻokō ʻoihana o ka French Institute of Petroleum Research e hana i ka laikini kaʻina hana, hoʻolālā mea kanu a me nā lawelawe e pili ana, e hāʻawi ana i nā huahana (catalysts a adsorbents) no ka hoʻomaʻemaʻe, petrochemical. a me ka hana kinoea.
Kūʻai nui ʻia nā catalysts a me nā adsorbents Axens ma ʻAmelika ʻĀkau a me ʻEulopa.
ʻO ka hui i ka piha piha o nā catalysts, ʻO kēia nā mea e pili ana i nā catalysts moena pale, nā mea papa, distillate hydrotreating catalysts, koena hydrotreating catalysts, hydrocracking catalysts, sulfur recovery (Claus) catalysts, huelo kinoea lapaʻau catalysts, hydrogenation catalysts (hydrogenation, Prime-G + kaʻina. nā catalysts a me ka koho hydrogenation catalysts), hoʻoponopono hou a me ka isomerization catalysts (reforming catalysts, isomerization) Catalysts), biofuels a me nā mea kūikawā kūikawā a me Fischer-Tropsch catalysts, olefin dimerization catalysts, e hāʻawi pū i nā adsorbents, ka huina o ka oi ma mua o 150 mau ʻano.
2. LyondellBasell
     Aia ʻo Lyondellbasell i ke keʻena nui ma Rotterdam, Netherlands.
Hoʻokumu ʻia ma Dekemaba 2007, ʻo Basel ka mea hana polyolefin nui loa ma ka honua.Ua loaʻa ʻo Basell iā LyondellChemicals no $12.7 biliona e hoʻokumu i ka LyondellBasell Industries hou.Hoʻonohonoho ʻia ka hui i ʻehā mau ʻoihana: ʻOihana Fuel, Pāʻoihana Kemika, Pāʻoihana Polymer, ʻenehana a me ka ʻoihana noiʻi a me ka hoʻomohala ʻana;Loaʻa iā ia ma mua o 60 mau hale hana ma 19 mau ʻāina, a kūʻai ʻia kāna mau huahana i nā ʻāina ʻoi aku ma mua o 100 o ka honua, me 15,000 mau limahana.I ka wā i hoʻokumu ʻia ai, ua lilo ʻo ia i ke kolu o ka hui kūʻokoʻa kūʻokoʻa nui loa ma ka honua.
Me ka nānā 'ana i ka olefin, polyolefin a me nā derivatives e pili ana, hoʻonui ka loaʻa ʻana o Lyander Chemicals i ka footprint downstream o ka hui i nā petrochemicals, hoʻoikaika i kona kūlana alakaʻi ma polyolefin, a hoʻoikaika i kona kūlana i loko o ka propylene oxide (PO), nā huahana pili PO styrene monomer a me methyl. tert-butyl ether (MTBE), a me nā huahana acetyl.A me ka PO derivatives e like me butanediol a me propylene glycol ethers alakaʻi kūlana;
ʻO Lyondellbasell Industries kekahi o nā hui polymer, petrochemical a me ka wahie nui loa o ka honua.ʻO ke alakaʻi honua i ka ʻenehana polyolefin, ka hana a me ka mākeke;ʻO ia ka paionia o ka propylene oxide a me kāna mau mea i loaʻa.He mea hana nui i ka aila aila a me kāna mau huahana i hoʻomaʻemaʻe ʻia, me ka biofuels;
ʻO Lyondellbasell ke kūlana mua ma ka honua i ka mana hana polypropylene a me ka hana polypropylene catalyst.ʻO ka mana hana o propylene oxide ka lua ma ka honua.ʻO ka mana hana polyethylene i ke kolu o ka honua;Ke kūlana ʻehā ma ka honua i ka mana hana propylene a me ka ethylene;ʻO ka mana hana mua o ka honua o styrene monomer a me MTBE;ʻO ka mana hana TDI he 14% o ka honua, ke kūlana kolu ma ka honua;ʻO ka mana hana Ethylene o 6.51 miliona tons / makahiki, ka lua o ka mea hana nui ma ʻAmelika ʻĀkau;Eia kekahi, ʻo LyondellBasell ka lua o ka mea hana o HDPE a me LDPE ma ʻAmelika ʻĀkau.
He ʻehā mau mea kanu catalyst ʻo Lyander Basell Industries, ʻelua ma Kelemānia (Ludwig a me Frankfurt), hoʻokahi ma Italia (Ferrara) a hoʻokahi ma United States (Edison, New Jersey).ʻO ka hui ka mea hoʻolako alakaʻi o ka honua i nā mea hoʻopuka PP, a ʻo kāna PP catalysts helu no ka 1/3 o ka māhele mākeke honua;ʻO nā catalysts PE he 10% o ka māhele mākeke honua.

3. Johnson Matthey
     Ua hoʻokumu ʻia ʻo Johnson Matthey ma 1817 a ʻo ia ke keʻena nui ma Lākana, ʻEnelani.He alakaʻi honua ʻo Johnson Matthey i ka ʻenehana waiwai kiʻekiʻe me ʻekolu ʻoihana ʻoihana: Environmental Technology, Precious Metals Products a me Fine Chemical & Catalysts.
ʻO nā hana nui a ka Pūʻulu, ʻo ia ka hana ʻana i nā catalysts automotive, ka hana ʻana i nā mīkini hoʻoheheʻe diesel kaumaha a me kā lākou mau ʻōnaehana hoʻomalu haumia, nā mea hoʻoheheʻe wahie a me kā lākou mau mea hana, nā mea hana kemika a me kā lākou ʻenehana, ka hana ʻana a me ke kūʻai aku ʻana i nā kemika maikaʻi a me ka lāʻau lapaʻau. nā ʻāpana, ka hoʻomaʻemaʻe ʻaila, ka hana metala makamae, a me ka hana ʻana i nā puaʻa a me nā uhi no nā ʻoihana aniani a me ka keramika.
Ma ka hoʻomaʻemaʻe a me ka ʻoihana kemika, hana nui ʻo Johnson Matthey i ka methanol synthesis catalyst, synthetic ammonia catalyst, hydrogen production catalyst, hydrogenation catalyst, maka hoʻomaʻemaʻe mea hoʻomaʻemaʻe, pre-conversion catalyst, steam conversion catalyst, kiʻekiʻe wela hoʻololi catalyst, haʻahaʻa wela hoʻololi catalyst, methanation. catalyst, deVOC catalyst, deodorization catalyst, a pela aku.
ʻO nā ʻano mea hoʻoheheʻe methanol: ka hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe, ka hoʻololi mua ʻana, ka hoʻololi ʻana i ka mahu, ka hoʻololi ʻana o ke kinoea wela, ka hoʻololi ʻana i ʻelua-pae a me ka hoʻololi ʻana i ka wela wela, ka sulfur-kūpaʻa hoʻololi hoʻololi, methanol synthesis catalyst.

ʻO nā ʻano o nā mea hoʻoheheʻe ammonia synthetic: ka hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe, ka hoʻololi mua o ka hoʻololi ʻana, ka hoʻololi ʻana o ka pae mua, ka hoʻololi ʻana o ka lua o ka hoʻololi ʻana, ka hoʻololi ʻana i ka wela kiʻekiʻe, ka hoʻololi haʻahaʻa haʻahaʻa, ka methanation catalyst, ammonia synthesis catalyst.
ʻO nā ʻano o nā mea hoʻoheheʻe hydrogen: ka hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe, ka hoʻololi mua ʻana, ka hoʻololi ʻana i ka mahu, ka hoʻololi ʻana i ka wela kiʻekiʻe, ka hoʻololi haʻahaʻa haʻahaʻa, ka methanation catalyst.
PURASPEC brand catalysts: desulfurization catalyst, mercury removal catalyst, deCOS catalyst, ultra-pure catalyst, hydrodesulfurization catalyst.
4. Haldor Topsoe, Denemaka
     Ua hoʻokumu ʻia ʻo Helder Topso ma 1940 e Dr. Hardetopso a i kēia lā e hoʻohana ana ma kahi o 1,700 poʻe.Aia kona keʻena nui, ke kikowaena noiʻi kikowaena a me ke kikowaena ʻenekinia ma kahi kokoke i Copenhagen, Denmark;
Ua paʻa ka hui i ka noiʻi ʻepekema, hoʻomohala a kūʻai aku i nā ʻano catalysts, a komo i ka hoʻoili ʻana o ka ʻenehana patented, a me ka ʻenekinia a me ke kūkulu ʻana i nā hale kiaʻi catalytic;
Hoʻokumu nui ʻo Topsoe i ka mea hoʻoheheʻe ammonia synthetic, ka mea hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe maka, ka mea hoʻomaʻemaʻe kaʻa, ka hoʻololi ʻana o CO, ka hoʻoheheʻe ʻana, ka dimethyl ether catalyst (DME), ka denitrification catalyst (DeNOx), ka methanation catalyst, ka methanol catalyst, ka aila hoʻomaʻemaʻe catalyst, ka hoʻoponopono hou ʻana i ka mahu, ka sulfuric. mea hoʻoheheʻe waika, ʻakika sulfuric mākū (WSA).
ʻO nā mea hoʻomaʻemaʻe aila ʻo Topsoe ka nui o ka hydrotreating catalyst, hydrocracking catalyst a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kaomi.Iwaena o lakou, hydrotreating catalysts hiki ke maheleia i naphtha hydrotreating, aila hoʻomaʻemaʻe hydrotreating, sulfur haʻahaʻa a me ultra-low sulfur diesel hydrotreating a me FCC pretreatment catalysts e like me ka hoʻohana 'ana o ka hui 'aila hoʻomaʻemaʻe catalysts loaʻa 44 'ano;
Loaʻa iā Topsoe ʻelua mau mea kanu catalyst ma Denmark a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa me 24 mau laina hana.
5. Hui INOES
      ʻIke ʻia i ka makahiki 1998, ʻo Ineos Group ka ʻehā o ka ʻoihana kemika nui loa o ka honua a he mea hana honua o nā petrochemical, nā kemika kūikawā a me nā huahana petroleum, i hoʻokumu ʻia ma Southampton, UK.
Ua hoʻomaka ʻo Ineos Group e ulu i ka hopena o 1990s ma o ka loaʻa ʻana o nā waiwai waiwai ʻole o nā ʻoihana ʻē aʻe, no laila ke komo ʻana i nā kūlana o nā alakaʻi kemika o ka honua.
ʻO ka ʻoihana ʻoihana ʻo Ineos Group e pili ana i nā huahana petrochemical, nā kemika kūikawā a me nā huahana petroleum, ma waena o ABS, HFC, phenol, acetone, melamine, acrylonitrile, acetonitrile, polystyrene a me nā huahana ʻē aʻe e noho i kahi kūlana alakaʻi i ka mākeke honua.ʻO PVC, nā huahana vulcanization, VAM, PVC composites, linear alpha olefin, ethylene oxide, formaldehyde a me kāna mau derivatives, ethylene, polyethylene, gasoline, diesel, jet fuel, civil fuel oil a me nā huahana ʻē aʻe i ke kūlana alakaʻi i ka mākeke ʻEulopa.
Ma 2005 ua loaʻa ʻo Ineos iā Innovene mai BP a komo i ka hana a me ke kūʻai aku ʻana i nā catalysts.No Ineos Technologies ka ʻoihana catalyst, nāna i hāʻawi nui i nā catalysts polyolefin, acrylonitrile catalysts, maleic anhydride catalysts, vinyl catalysts a me kā lākou mau ʻenehana loea.
Ua hana ʻia nā catalysts Polyolefin ma mua o 30 mau makahiki, e hāʻawi ana i nā catalysts, nā lawelawe ʻenehana a me ke kākoʻo no ka ʻoi aku ma mua o 7.7 miliona tons o Innovene™ PE a me 3.3 miliona tons o Innovene™ PP mea kanu.
6. ʻO Mitsui Chemical
ʻIke ʻia i ka makahiki 1997, ʻo Mitsui Chemical ka lua o ka hui kemika i hoʻohui ʻia ma Iapana ma hope o Mitsubishi Chemical Corporation, a ʻo kekahi o nā mea hana nui o ka honua i ka phenol, isopropyl alcohol, polyethylene a me nā huahana polypropylene, ke keʻena nui ma Tokyo, Iapana.
He mea hana ʻo Mitsui Chemical i nā kemika, nā mea kūikawā a me nā huahana pili.I kēia manawa ua māhele ʻia i ʻekolu ʻoihana ʻoihana: Functional Materials, Advanced Chemicals, and Basic Chemicals.ʻO kāna ʻoihana catalyst kahi ʻāpana o ka Advanced Chemicals Business Headquarters;ʻO nā mea hoʻoheheʻe e komo pū me ka olefin polymerization catalyst, molecular catalyst, heterogeneous catalyst, alkyl anthraquinone catalyst a pēlā aku.
7, JGC C&C Day swing catalyst Formation Company
Ua hoʻokumu ʻia ʻo Nichiwa Catalyst & Chemicals Corporation, ʻo ia hoʻi ʻo Nichiwa Catalyst & Chemicals Corporation, ma Iulai 1, 2008, ma ka hoʻohui ʻana i ka ʻoihana a me nā kumuwaiwai o ʻelua mau lālā paʻa o Iapana Nichiwa Corporation (JGC CORP, ka pōkole Kina no NIChiwa), Iapana. ʻO Catalyst Chemical Corporation (CCIC) a me Nick Chemical Co., LTD.(NCC).Aia ke keʻena nui ma Kawasaki City, Kanagawa Prefecture, Iapana.
Ua hoʻokumu ʻia ʻo CCIC ma Iulai 21, 1958, a he keʻena nui ma Kawasaki City, Kanagawa Prefecture, Iapana.Hoʻohana nui ʻia i ka hana ʻana i nā catalysts, me nā catalysts hoʻomaʻemaʻe ʻaila ma ke kikowaena, ʻo nā huahana nā mea hoʻoheheʻe FCC, hydrotreating catalysts, denitrification (DeNox) catalysts a me nā huahana kemika maikaʻi (cosmetic raw material, optical materials, liquid crystal materials a me nā ʻano hōʻike like ʻole. , mea semiconductor, etc.).Ua hoʻokumu ʻia ka NCC ma ʻAukake 18, 1952, me kona keʻena nui ma Niigata City, Niigata Prefecture, Iapana.ʻO ka hoʻomohala nui, ka hana ʻana a me ke kūʻai aku ʻana i nā mea hoʻoheheʻe kemika, ʻo nā huahana ka nui o ka hydrogenation catalyst, dehydrogenation catalyst, solid alkali catalyst, hoʻomaʻemaʻe kinoea adsorbents, etc.
Wahi a nā huahana, ua māhele ʻia ka hui i ʻekolu mahele: catalyst, kemika maikaʻi a me ke kaiapuni / ikehu hou.Hoʻopuka a kūʻai aku ka hui i nā catalysts me nā catalysts no ka hoʻomaʻemaʻe aila, nā catalysts no ka hoʻoili ʻana i ka petrochemical a me nā catalysts no ka mālama ʻana i ke kaiapuni.
ʻO nā mea hoʻoheheʻe hoʻomaʻemaʻe ka nui o nā mea hoʻoheheʻe FCC a me nā kaʻina hana hydrogenation, ʻo ka mea hope me ka hydrofining, hydrotreating a me ka hydrocracking catalysts;ʻO nā mea hoʻoheheʻe kemika, ʻo ia ka petrochemical catalyst, hydrogenation catalyst, syngas conversion catalyst, catalyst carrier a me ka zeolite;ʻO nā catalysts no ka mālama ʻana i ke kaiapuni: nā huahana pili kaiapuni, flue gas denitrification catalysts, oxidation catalysts a me nā mea no ka mālama ʻana i nā kaʻa, deodorizing/antibacterial material, VOC adsorption/decomposition catalysts, etc.
Ka hui o ka denitration catalyst he 80% market share ma Europe a me 70% market share i loko o ka United States, a me ka helu no ka oi aku mamua o 60% o ka honua ka mana mea kanu denitration catalysts.
8. SINOPEC Catalyst Co., LTD
ʻO Sinopec Catalyst Co., LTD., he hui piha o Sinopec Corporation, ʻo ia ke kuleana nui no ka hana ʻana, ke kūʻai aku a me ka hoʻokele ʻana i ka ʻoihana catalyst a Sinopec, ke kuleana no ka hoʻopukapuka kālā a me ka hana ʻana o ka ʻoihana catalyst a Sinopec, a alakaʻi i ka hoʻokele ʻoihana. nā ʻoihana hana catalyst o ka hui.
ʻO Sinopec Catalyst Co., Ltd. kekahi o nā mea hana nui loa o ka honua, nā mea hoʻolako a me nā lawelawe lawelawe o ka hoʻomaʻemaʻe a me nā catalysts kemika.Ke hilinaʻi nei i ka Institute noiʻi noiʻi kūloko ikaika o Petrochemical Science a me Fushun Petrochemical Research Institute, hoʻomau ka ʻoihana i ka hoʻonui ʻana i ka mākeke catalyst kūloko a me ka honua.Hoʻopili nā huahana Catalyst i ka ʻaila hoʻomaʻemaʻe ʻaila, polyolefin catalyst, ka mea hoʻoheheʻe kumu kūlohelohe kumu, ka mea hoʻoheheʻe kemika lanahu, ka mea hoʻomalu kaiapuni, nā catalysts ʻē aʻe a me nā ʻano 6 ʻē aʻe.ʻOiai e hālāwai ana i ka noi o ka mākeke kūloko, lawe ʻia nā huahana i ʻEulopa, ʻAmelika, ʻAsia, ʻApelika a me nā mākeke honua ʻē aʻe.
Hoʻolaha nui ʻia ka waihona hana i ʻeono mau panalāʻau a me nā kūlanakauhale, ʻo Beijing, Shanghai, Hunan, Shandong, Liaoning a me Jiangsu, a uhi nā huahana i ʻekolu mau māla catalyst: hoʻomaʻemaʻe aila, ʻoihana kemika a me nā kumu kūlohelohe kumu.Loaʻa iā ia he 8 mau ʻāpana paʻa, 2 mau ʻāpana paʻa, 1 ʻāpana hoʻokele i hāʻawi ʻia, 4 hale kūʻai a me nā kikowaena lawelawe, a me 4 mau keʻena ʻelele ma waho.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-17-2023