ʻO ka ʻakika ʻili o ZSM molecular sieve

ʻO ka acidity ili o ZSM molecular sieve kekahi o kāna mau waiwai nui ma ke ʻano he catalyst.
Loaʻa kēia ʻakika mai nā ʻātoma alumini i loko o ka iwi molecular sieve skeleton, hiki ke hāʻawi i nā protons e hana i kahi ʻili protonated.
Hiki i kēia ʻili protonated ke komo i nā ʻano hopena kemika, me ka alkylation, acylation, a me ka dehydration.Hiki ke hoʻoponopono ʻia ka acidity ili o ZSM molecular sieve.
Hiki ke hoʻomalu ʻia ka acidity ili o ka molecular sieve ma ka hoʻoponopono ʻana i nā kūlana synthesis, e like me Si-

Al ratio, synthesis temperature, type of template agent, etc. Eia kekahi, hiki ke hoʻololi ʻia ka acidity ili o ka molecular sieve ma hope o ka mālama ʻana, e like me ka hoʻololi ʻana i ka ion a i ʻole ka mālama ʻana i ka oxidation.
He hopena koʻikoʻi ko ka acidity ili o ZSM molecular sieve i kāna hana a me ke koho ʻana ma ke ʻano he catalyst.Ma ka lima hoʻokahi, hiki i ka acidity ili ke hoʻoikaika i ka hoʻoulu ʻana o ka substrate, no laila e hoʻolōʻihi i ka helu pane.
Ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, hiki i ka ʻakika o ka ʻili ke hoʻopili i ka hāʻawi ʻana i nā huahana a me nā ala pane.No ka laʻana, i loko o ka alkylation reactions, molecular sieves with high surface acidity hiki ke hāʻawi i ka koho alkylation maikaʻi aʻe.
I ka pōkole, ʻo ka acidity ili o ZSM molecular sieve kekahi o kāna mau waiwai nui ma ke ʻano he catalyst.
Ma ka hoʻomaopopo ʻana a me ka hoʻomalu ʻana i kēia ʻakika, hiki ke hoʻokō i ka hana o nā kānana molekala i nā ʻano hopena kemika.


Ka manawa hoʻouna: Dec-11-2023